Ove nedelje završena je instalacija 40 novih Klimerko 2.0 uredjaja koje smo napravili u sklopu projekta Air to the people 2.0 koji je podržan od strane fondacije Internet društva. 

Svi novosastavljeni Klimerko uredjaji, instalirani su u delovima Srbije u kojima ne postoji dovoljno državnih mernih stanica za merenje kvaliteta vazuha. U narednom periodu ćemo pratiti rad novoinstaliranih uredjaja, te se nadamo da će nam njihovi rezultati upotpuniti sliku o kvalitetu vazduha u našoj zemlji i time doprineti demokratizaciji podataka o kvalitetu vazduha u našoj državi. 

Zahvalni smo svim građanima koji su se krajem februara odazvali na “Air to the People” otvoreni poziv u velikom broju da sami instaliraju ili sastave Klimerko merne stanice u mestima kao što su Užice, Smederevo, Bor i Novi Sad.

Ukoliko ste zainteresovani da sklopite svog Klimerka, instrukcije za njegovo sastavljanje možete pronaći na našem Youtube kanalu, a ukoliko vas zanimaju drugi projekti Internet društva Srbije, možete se informisati o njima ovde.