Internet društvo Srbije raspisuje javni poziv zainteresovanim građanima zapadne Srbije da se prijave za dobijanje besplatnog Klimerko uređaja koji služi za merenje prisustva PM čestica u vazduhu.

Novi projekat Internet društva Srbije i Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS)  ima za cilj dalje širenje mreže Klimerko uređaja i bolji uvid u kvalitet vazduha pred predstojeću sezonu grejanja. 

Nabavku delova i sklapanje uređaja je pomogla Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS)

Prilikom izbora kandidata koji će dobiti kompletno sastavljen uređaj prednost će imati kandidati iz zapadne Srbije gde nema Klimerko uređaja ili ih ima veoma malo. Aktivne uređaje možete da pogledate na mapi sajta www.klimerko.org gde se skupljaju svi podaci koji su javno dostupni.

Očekujemo da će se izabrani kandidati na propisan način odnositi prema ovom vrednom poklonu i dati svoj doprinos široj društvenoj zajednici sa kvalitetnim i kontinuiranim podacima o koncetraciji PM čestica u vazduhu.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2023. 

Samo kandidati koji ispune uslove za instalaciju će biti kontaktirani.

Kako biste učestvovali u ovom projektu i besplatno dobili Klimerko uređaj potrebno je popuniti upitnik koji se nalazi na ovom linku.