Naš uređaj za merenje vazduha napravljen po princpu otvorenog koda pod nazivom Klimerko, prepoznat je od strane A1 mreže koja je odlučila da naš projekat „Bolji vazduh građanima“ podrži.

Problem kvaliteta vazduha u Srbiji je ogroman i prvi problem ka njegovom rešavanju jeste demokratizacija i transparentnost podataka koji postoje o kvalitetu vazduha. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo A1 na želi da nam pomogne da i dalje razvijemo i poboljšamo Klimerka, kao i da ga podelimo sa još većim brojem građana, kako bismo uspeli u svojoj misiji da stvorimo veću transparentnost i vidljivost podataka o kvalitetu vazduha u celoj Srbiji.

Nadamo se da će građani Srbije kojima je projekat i namenjen prepoznati njegov potencijal i priključiti nam se u našoj građanskoj inicijativi, te instalirati svoj Klimerko uređaj. Klimerko postaje sve više zapažen i na platformi TikTok, gde možete videti na koji način Klimerko funkcioniše i koliko je lak za upotrebu.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u projektu ili želite da sklopite svog Klimerka možete nas kontaktirati za sve informacije.