Novi sajt www.klimerko.org je sada interaktivan i momentalno ažuran sajt, tako da u svakom trenutku možete da vidite zagađenje sa vrednostima koncentracije PM čestica, ali i trenutnu temperaturu, pritisak i vlažnost na preko 400 Klimerko uređaja rasprostranjenih na celoj teritoriji Republike Srbije i šire.

Na interaktivnoj mapi prikazuje se momentalni odziv sa svakog uređaja tako da se prati stanje vazduha u realnom vremenu. Takođe, imate mogucnost da vidite i istorijske podatke za svaki uređaj.

Ono što je interesantno da novi sajt ima statistiku zagađenja vazduha po danu, mesecu i godini tako da možete da vidite trenutno najzagađenija područja kao i mogućnost pretrage kroz istorijske podatke.

Zainteresovani građani će moći preko sajta da poruče gotov Klimerko uređaj i da imaju podatke o stanju zagađenosti vazduha PM česticama u svom neposrednom okruženju.

Ekološke organizacije, ali i društveno odgovorne kompanije i institucije, će moći da podrže našu dugogodišnju volontersku inicijativu i rad na više načina: donacijom, predlozima za zajedničku saradnju ili učlanjenjem u udruženje Internet društvo Srbije gde godišnja članarina direktno pomaže ciljanom daljem širenju građanskog merenja i održivosti inicijative Vazduh Građanima.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem maila secretariat@isoc.rs