Šesta RSNOG konferencija, u organizaciji Grupe mrežnih operatora Srbije (RSNOG) uz podršku Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) i organizacije Internet Society, zakazana je za 26. novembar, a prenos uživo počinje u 11 časova na RNIDS-ovom Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici.

Publika ovogodišnje RSNOG konferencije imaće jedinstvenu priliku da sluša obraćanje Vinta Serfa, jednog od „očeva osnivača“ interneta. Serf je učestvovao u razvoju projekata na kojima je zasnovan internet kakav danas poznajemo. Šezdesetih godina 20. veka sa Džonom Postelom i Stivom Krokerom radio je na razvoju onog što znamo kao ARPANET mrežu, a sedamdesetih su Serf i Kan kreirali TCP/IP protokol – osnovni komunikacioni protokol interneta. Tokom izuzetno uzbudljive i bogate karijere Serf je dao nemerljiv doprinos razvoju interneta i zajednice koja se bavi upravljanjem internetom. Tema njegovog obraćanja posetiocima RSNOG-a biće zero trust model sajber bezbednosti. Učešće Vinta Serfa obezbeđeno je uz pomoć Internet društva Srbije.

Kao i prethodnih godina učesnici konferencije biće renomirani stručnjaci iz oblasti  informacionih tehnologija i sajber bezbednosti.

Ceo članak i gendu možete videti na websajtu RSNOG-a.