SHARE Fondacija je ove godine organizovala The Digital Green Society u trajanju od dva dana u KC Gradu. Internet društvo Srbije i njegova predstavnica Desiree Željka Milošević predstavili su novu iteraciju Klimerko uređaja uz učešće na dve aktivnosti.

Drugi dan, odnosno, 16. maja se održala radionica na kojoj su zainteresovani učesnici dobili mogućnost da naprave svog Klimerka uz podršku tehničkog tima Internet društva Srbije. Sastavljeno je i podeljeno pet uređaja organizacijama i pojedincima iz Bosne, Poljske, i lokalno iz Valjeva i Niša, dok je jedan uređaj poklonjen KC Gradu. Istog dana, pred kraj konferencije, organizovana je Klimerko šetnja koja je predstavljala zanimljiv koncept obilaženja Klimerko stanica na osnovu mape na ruti KC Grad – Cetinjska 15 u Beogradu, pri čemu su se tokom šetnje vodile različite diskusije u vezi uključivanja civilnog društva u postupak rešavanja problema zagađenosti vazduha. Teme su bile fokusirane tako da su se razgovori prvenstveno bavili ljudima, potom kreativnim pristupima i na kraju implementiranjem tehnologije u proces.

Konferencija i njen dvodnevni program uključivao je različite teme koje pokrivaju mogućnosti za digitalnu zelenu budućnost i fosill free internet, i pružaju priliku za osvrt na uticaj tehnologija kao što je AI na društvo i samoodrživost, pri čemu su u panele i diskusije bili involvirani predstavnici različitih aktivističkih organizacija kao što su EDRi, Digital Freedom Fund, Pirate bay, Gong iz Hrvatske, Matrijaršija art collective i drugi.